Fem Van Empel Wk 2023 BSR AGENCY
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 29 oktober t/m 15 oktober 2023
  • Vanaf 13:40
  • Maasmechelen
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 29 oktober rijden de veldrijders in het Belgische Maasmechelen hun tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Bondscoach Gerben De Knegt heeft elf mannen en elf vrouwen geselecteerd.

Nederlandse deelname:

Mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Corne van Kessel, Mees Hendrikx, Stan Godrie, Jens Dekker, Danny van Lierop, Guus van den Eijnden, Lucas Janssen.

Vrouwen: Fem van Empel, Ceylin Alvarado, Denise Betsema, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Annemarie Worst, Aniek van Alphen, Lauren Molengraaf, Leonie Bentveld, Iris Offerein, Anne Knijnenburg

Aanvang vrouwen elite: 13:40 uur
Aanvang mannen elite: 15:10 uur

Topplekken
De Knegt: "Ook zonder Puck Pieterse, Shirin van Anrooij (rust) en Lucinda Brand (herstellende van een blessure) zijn er volop kansen om de topplekken bij de vrouwen te bezetten. Al realiseer ik me goed dat we met Kata Blanka Vas een belangrijke concurrente missen nu zij geblesseerd is. Of het voor de sport internationaal goed is, dat we zo domineren, is een andere discussie, maar ik zie ons de komende jaren zeker volop voor de prijzen meedoen. Met een sterke huidige lichting, waar Fem, Puck en Shirin al toe gerekend mogen worden, maar ook met de ontwikkeling van rensters als Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf."

De Knegt mocht bij de mannen en de vrouwen enkele aanwijsplekken invullen en geeft onder andere oud-wereldkampioen bij de junioren Jens Dekker en de opkomende Anne Knijnenburg kansen. "Dat zijn voor mij rouleerplekken, waardoor renners de kans krijgen zich te tonen in een sterk veld en - niet onbelangrijk - punten te halen om betere startplekken af te dwingen en in het geval van Jens wellicht zelf een plek in de top 50 veilig te stellen. En die geeft meer startzekerheid voor de rest van het seizoen."

Bekijk hier een video over Puck Pieterse en Fem van Empel, die naast het veldrijden ook succesvol zijn bij het mountainbiken.

Wereldbeker 2022/2023

15 oktober: Waterloo (VS)

29 oktober: Maasmechelen (Bel)

12 november: Dendermonde (Bel)

19 november: Troyes (Fra)

26 november: Dublin (Irl)

3 december: Flamanville (Fra)

10 december: Val di Sole (Ita)

17 december: Namen (Bel)

23 december: Antwerpen (Bel)

26 december: Gavere (Bel)

30 december: Hulst

7 januari: Zonhoven (Bel)

21 januari: Benidorm (Spa)

28 januari: Hoogerheide

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen