Ceylin Del Carmen Alvarado Veldrijden Teamnl Anp
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 19 november t/m 19 november 2023
  • Vanaf 13:40
  • Troyes
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 12 november rijden de veldrijders in het Franse Troyes hun vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. 

Nederlandse deelname:

Elite mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Corne van Kessel, Stan Godrie, Mees Hendrikx.

Elite vrouwen: Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Lucinda Brand, Denise Betsema, Manon Bakker, Annemarie Worst, Leonie Bentveld, Lauren Molengraaf, Iris Offerein, Isa Nomden.

Aanvang vrouwen elite: 13:40 uur
Aanvang mannen elite: 15:10 uur

Bij de elite kan bondscoach Gerben de Knegt beschikken over de winnaars van de vorige wereldbeker in Dendermonde, Pim Ronhaar en Ceylin del Carmen Alvarado. Ook maakt Nederlands kampioene Puck Pieterse bij de vrouwen opnieuw haar opwachting, net als Nederlands beloftenkampioen Tibor del Grosso.

De overwinning van Ronhaar kan volgens De Knegt als motivatie dienen voor de beloften en junioren die komend weekeinde in actie komen in Troyes. "Voor Nederland is die zege hoopgevend, want het is even geleden dat er naast Mathieu van der Poel en Lars van der Haar een Nederlander een wereldbeker bij de mannen wist te winnen. Wil je bij de elite meedoen voor de prijzen dan moet je gezien de statistieken in de beloftencategorie mede de wedstrijden hebben kunnen domineren. Pim is natuurlijk wereldkampioen bij de beloften geweest en wint nu zijn eerste wereldbeker bij de profs. Voor het Nederlandse crossen is dat een opsteker en ook wel iets om trots op te zijn."

Bekijk hier een video over Puck Pieterse en Fem van Empel, die naast het veldrijden ook succesvol zijn bij het mountainbiken.

Wereldbeker 2022/2023

15 oktober: Waterloo (VS)

29 oktober: Maasmechelen (Bel)

12 november: Dendermonde (Bel)

19 november: Troyes (Fra)

26 november: Dublin (Irl)

3 december: Flamanville (Fra)

10 december: Val di Sole (Ita)

17 december: Namen (Bel)

23 december: Antwerpen (Bel)

26 december: Gavere (Bel)

30 december: Hulst

7 januari: Zonhoven (Bel)

21 januari: Benidorm (Spa)

28 januari: Hoogerheide

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle