Fem Van Empel Wk 2023 BSR AGENCY
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 15 oktober t/m 15 oktober 2023
  • Vanaf 19:40
  • Waterloo (VS)
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 15 oktober rijden de veldrijders in Waterloo/Wisconsin hun eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Onder anderen wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioenen Lars van der Haar en Puck Pieterse maken de oversteek naar de Verenigde Staten.

Nederlandse deelname:

Mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Pim Ronhaar, David Haverdings, Pete Uptegrove

Vrouwen: Fem van Empel, Puck Pieterse, Ceylin Alvarado, Shirin van Anrooij, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Leonie Bentveld

Oversteek
Bondscoach Gerben de Knegt schreef zes mannen en zeven vrouwen in voor de wedstrijd in Waterloo, die dit jaar de enige wereldbeker in de VS is. "Dat maakt dat niet iedereen van de toppers de oversteek nu maakt, met uitzondering van de mensen die echt ambitie hebben voor het wereldbekerklassement. Dat geeft mij de ruimte om enkele renners de kans te geven die normaal niet in aanmerking komen als alle toppers wel willen rijden."

Veel van de geselecteerden reden al enkele veldritten in Europa, maar Puck Pieterse rijdt in Noord-Amerika haar eerste cross van deze winter. De Amersfoortse is al op dit continent aanwezig omdat ze wereldbekers op de mountainbike reed in de VS en Canada. De Knegt kan niet over alle toppers beschikken.

"Denise Betsema en Lucinda Brand kampen nog met de naweeën van een blessure en Marianne Vos rijdt deze winter niet in het veld na een operatie. Maar afgelopen weekend konden we in Beringen – waar Fem van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij op het podium stonden – zien dat we bij de vrouwen voldoende toppers hebben om voor de winst mee te doen. En dat verwacht ik in Waterloo ook." (Bron: KNWU)

Aanvang vrouwen elite: 19:40 uur
Aanvang mannen elite: 21:10 uur

Bekijk hier een video over Puck Pieterse en Fem van Empel, die naast het veldrijden ook succesvol zijn bij het mountainbiken.

Wereldbeker 2022/2023

15 oktober: Waterloo (VS)

29 oktober: Maasmechelen (Bel)

12 november: Dendermonde (Bel)

19 november: Troyes (Fra)

26 november: Dublin (Irl)

3 december: Flamanville (Fra)

10 december: Val di Sole (Ita)

17 december: Namen (Bel)

23 december: Antwerpen (Bel)

26 december: Gavere (Bel)

30 december: Hulst

7 januari: Zonhoven (Bel)

21 januari: Benidorm (Spa)

28 januari: Hoogerheide

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen