Mathieu Van Der Poel Veldrijden 2024 BSR AGENCY 900X600
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 7 januari t/m 7 januari 2024
  • Vanaf 13:40
  • Zonhoven
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 7 januari 2024 rijden de veldrijders in het Belgische Zonhoven hun twaalfde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. 

Nederlandse deelname:

Selectie mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Mathieu van der Poel, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Tibor del Grosso, Corne van Kessel, Mees Hendrikx, Stan Godrie, Jelte Jochems, Danny van Lierop, Bailey Groenendaal, Guus van den Eijnden.

Selectie vrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Puck Pieterse, Annemarie Worst, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Denise Betsema, Aniek van Alphen, Leonie Bentveld, Lauren Molengraaf, Femke Gort, Larissa Hartog, Isa Nomden

Aanvang vrouwen elite: 13:40 uur
Aanvang mannen elite: 15:10 uur

De wedstrijden zijn live te volgen op de website van de NOS.

Bekijk hier een video over Puck Pieterse en Fem van Empel, die naast het veldrijden ook succesvol zijn bij het mountainbiken.

Sterke selectie

TeamNL reist af met een sterke selectie. Wereldkampioen Mathieu van de Poel en wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado springen daarbij in het oog. Zonhoven is de laatste wereldbeker die plaatsvindt voor het Nederlands Kampioenschap in Hoogeveen op 13 en 14 januari. Daarna kent de reeks nog twee manches met Benidorm en Hoogerheide.

bondscoach Gerben de Knegt zag in Hulst niet alleen bij de vrouwen maar ook bij de mannen het gehele podium gevuld met Nederlandse crossers. "Bij de mannen bestond zelfs de top 4 uit Nederlanders, een historische prestatie. Voor Nederland zou het goed zijn als er ook bij ons een commerciële veldritformatie komt, die kan wedijveren met de Belgische topteams. Je zou denken dat de tijd nooit eerder zó rijp is geweest voor een dergelijk team. Voor een renner als Ryan Kamp – die tegen de absolute top aanschurkt – was dat een welkome ontwikkeling geweest. Eigenlijk is het ongelofelijk dat een renner van zijn kaliber geen volwaardig team meer heeft."

Wereldbeker 2022/2023

15 oktober: Waterloo (VS)

29 oktober: Maasmechelen (Bel)

12 november: Dendermonde (Bel)

19 november: Troyes (Fra)

26 november: Dublin (Irl)

3 december: Flamanville (Fra)

10 december: Val di Sole (Ita)

17 december: Namen (Bel)

23 december: Antwerpen (Bel)

26 december: Gavere (Bel)

30 december: Hulst

7 januari: Zonhoven (Bel)

21 januari: Benidorm (Spa)

28 januari: Hoogerheide

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen