Kitefoilen Sam Aben Annelous Lammerts Foto Sander Van Der Borch
Wereldkampioenschap

WK kitesurfen

  • 14 mei t/m 19 mei 2024
  • Vanaf 12:02
  • Hyères
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 14 tot en met 19 mei worden op het water bij het Franse Hyères de wereldkampioenschappen kitesurfen gehouden. 

TeamNL bestaat uit: 

Mannen: Sam Aben, Duuk van Hees en Sven van de Kamp

Vrouwen Annelous Lammerts

Annelous is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en komt terug van een blessure. Voor de mannen van Team Allianz is dit WK een goede kans om hun ambities richting Los Angeles 2028 duidelijk te maken.

Laatste toernooi voor de Spelen

Annelous Lammerts heeft een poosje rust genomen dit voorjaar en komt op dit WK voor de tweede keer weer in actie in een internationale wedstrijd. Met coach Casper Bouman bereidt ze zich voor op de Olympische Spelen, die over iets meer dan 70 dagen van start gaan. 

Voor Annelous is dit WK een kans om een aantal specifieke facetten te trainen en om te zien waar haar olympische concurrenten precies staan. Natuurlijk, uiteindelijk wil iedereen een WK winnen, maar de focus ligt bij de olympiërs onder de deelnemers vanzelfsprekend op de Spelen. In totaal zijn er 46 deelnemers ingeschreven.

Voor Annelous komt dit WK precies op de juiste tijd in haar opbouw. “Mijn doelstelling is om lekker te racen op dit WK, de finale te halen en verschillende aspecten te trainen. Zoals het starten en de tactische beslissingen. Ik voel me nog fitter dan op de vorige wereldbekerwedstrijd in Hyerès. Ook de snelheid voelt goed. Het racen en de intensiteit ervan, daar wil ik weer meer routine in krijgen. Als we dan de juiste dingen doen, zijn we top drie.”  

Einde van een periode, begin van een nieuwe campagne

Sam Aben kijkt uit naar dit WK en naar het begin van de nieuwe campagne voor 2028. 

“Het is een beetje een speciaal toernooi. De laatste van onze 2024 campagne. We zijn hier drie en een half jaar geleden mee begonnen toen Casper (Bouman, de coach red.) het allemaal heeft opgezet. Als je kijkt waar we van waar we vandaan komen, ben ik heel trots op de manier hoe ik nu op het water sta,” zegt Aben over dit WK.

Over zijn doelstelling zegt Sam: “Eigenlijk wil ik gewoon zo goed mogelijk mijn best doen. Ik heb helemaal geen druk. Dat vind ik ook heel interessant, om te zien hoe ik dan kan varen. Met de stijgende lijn die we dit seizoen gezien hebben en de goede snelheid die we hebben, hoop ik die top tien in te kunnen. Dat is mijn grootste doelstelling.”

Maar het meest kijkt Sam uit naar de weg naar Los Angeles. “De voorbereidingen voor de 2028 campagne zijn ook in volle gang. De dag nadat dit WK is afgelopen, beginnen we met de campagne naar 2028, Dat is misschien waar ik nog wel meer naar uitkijk.”   

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen