Brigitte Sleeking WK 2023 BSR AGENCY 900X600
Wereldkampioenschap

WK waterpolo (v) finale: Nederland-Spanje

  • 28 juli t/m 28 juli 2023
  • Vanaf 11:00
  • Fukuoka
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De Nederlandse waterpolodames hebben de finale bereikt van het WK in het Japanse Fukuoka. TeamNL won woensdag in een zinderende halve finale met 9-8 van Italië. Met het bereiken van de eindstrijd heft de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Tegenstander inde finale is Spanje.

De wedstrijd is live te zien via de site van de NOS

TeamNL bestaat uit:

Bondscoach Evangelos Doudesis kan bij het WK elk duel dertien van de volgende speelsters opstellen: Laura Aarts (Dunaujvaros, Hongarije, doel), Sarah Buis (UZSC, doel), Vivian Sevenich, Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Marit van der Weijden (GZC Donk), Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Glyfada, Griekenland), Maxine Schaap (Pebliscito Padova, Italië), Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking (Vouliagmeni NC, Griekenland), Bente Rogge, Lieke Rogge, (ZV De Zaan) en Lola Moolhuijzen (Polar Bears).

De eerste en enige keer dat de Nederlandse vrouwen wereldkampioen werden, was in 1991. Alle huidige Oranjespeelsters waren toen nog niet eens geboren. Vier keer was Nederland verliezend finalist. De laatste keer was 2015. Toen was de Verenigde Staten met 5-4 te sterk.

Foto: Brigitte Sleeking (BSR Agency).

Groepsfase TeamNL*:

Zondag 16 juli: Nederland-Spanje 7-6

Dinsdag 18 juli: Kazachstan-Nederland 2-30

Donderdag 20 juli: Israël-Nederland 8-24

Kwartfinale:

Maandag 24 juli: Nederland-Canada 17-10

Halve finale:

Woensdag 26 juli 10:00 uur, Italië-Nederland 8-9

Finale: 

Vrijdag 28 juli 11:00 uur: Nederland-Spanje

*Nederlandse tijden. In Japan is het 7 uur later.

Iris Wolves OKT 2021 ANP-427408564.jpg

Onze waterpolosters kunnen zich op het WK in Japan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Lees hier hoe het zit:

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle