Sabrina Van Der Sloot BSR AGENCY
Wereldkampioenschap

WK waterpolo (v) kwartfinale: Nederland-Canada

  • 24 juli t/m 24 juli 2023
  • Vanaf 09:30
  • Fukuoka
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 16 tot en met 29 juli is het WK waterpolo in het Japanse Fukuoka. De Nederlandse waterpolodames zijn groepswinnaar geworden en rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. De tegenstander is Canada, dat zaterdag won van Zuid-Afrika.

De wedstrijd is live te zien via de site van de NOS

TeamNL bestaat uit:

Bondscoach Evangelos Doudesis kan bij het WK elk duel dertien van de volgende speelsters opstellen: Laura Aarts (Dunaujvaros, Hongarije, doel), Sarah Buis (UZSC, doel), Vivian Sevenich, Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Marit van der Weijden (GZC Donk), Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Glyfada, Griekenland), Maxine Schaap (Pebliscito Padova, Italië), Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking (Vouliagmeni NC, Griekenland), Bente Rogge, Lieke Rogge, (ZV De Zaan) en Lola Moolhuijzen (Polar Bears).

Foto: Sabrina van der Sloot (BSR Agency).

Programma groepsfase TeamNL*:

Zondag 16 juli: Nederland-Spanje 7-6

Dinsdag 18 juli: Kazachstan-Nederland 2-30

Donderdag 20 juli: Israël-Nederland 8-24

Kwartfinale:

Maandag 24 juli, 10:30 uur: Nederland - Canada

*Nederlandse tijden. In Japan is het 7 uur later.

De halve finales van het vrouwentoernooi worden gespeeld op 26 juli en de medailleduels op 28 juli. De nummers 1 en 2 van dit WK zijn direct geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs.

Iris Wolves OKT 2021 ANP-427408564.jpg

Onze waterpolosters kunnen zich op het WK in Japan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Lees hier hoe het zit:

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen