Maya Kingma WTS Triathlon Bermuda 2018 Foto ITU.jpg
Wereldkampioenschap

World Triathlon Championship Series

  • 29 juli t/m 30 juli 2023
  • Vanaf 13:35
  • Sunderland
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De triatleten komen 29 en 30 juli in actie in de World Triathlon Championship Series-race in Sunderland. In de Britse stad wordt een sprint afgelegd en staat ook de mixed relay op het programma.

TeamNL bestaat uit:

volgt

World Triathlon Championship Series

De World Triathlon Championship Series is een jaarlijkse reeks triatlonwedstrijden die sinds 2009 op de kalender staat. Per wedstrijd worden punten vergeven. Degene die over de gehele reeks het beste heeft gepresteerd, mag zich wereldkampioen triatlon noemen.

De laatste wedstrijd van het seizoen staat bekend als de grand final. Daar zijn voor de deelnemers extra punten te verdienen.

Bij de WTC Series worden afwisselend de standaardafstand (ook wel de olympische afstand) en de sprint afgewerkt. De standaard bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, de sprint is van alles de helft. 

Tijdens het Paris 2024 Olympic Test Event, gepland voor 17-20 augustus 2023, zijn ook punten te verdienen voor de ranglijst van de World Triathlon Championship Series van dit jaar. Dit seizoen tellen de beste vier scores plus de Championship Finals in Pontevedra mee voor de Series Rankings.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle