Rachel-Klamer-World-Cup-Hamburg-2018-foto-Janos-M-Schmidt-ITU-750x400.jpg
Wereldkampioenschap

World Triathlon Championship Series

  • 13 mei t/m 14 mei 2023
  • Vanaf 03:00
  • Yokohama
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De elite triatleten komen 13 en 14 mei in actie in de World Triathlon Championship Series-race in Yokohama. In Japan wordt de olympische afstand afgelegd.

TeamNL bestaat uit:

volgt

Na Abu Dhabi is Yokohama de tweede halte van de WTCS. Richard Murray begon het seizoen goed met een veertiende plek in de openingswedstrijd. Donald Hillebregt, die op het laatste moment op de startlijst kwam, eindigde als 53ste. Rachel Klamer finishte ondanks haar hamstringblessure als 39ste.

Maya Kingma liet de seizoensopener aan zich voorbij gaan. Maya moest na het seizoen herstellen van een enkelblessure en wil eerst een goede basis leggen voordat ze weer in competitie komt. Zij maakt in mei haar seizoensdebuut in de WTCS-race in Yokohama.

World Triathlon Championship Series

De World Triathlon Championship Series is een jaarlijkse reeks triatlonwedstrijden die sinds 2009 op de kalender staat. Per wedstrijd worden punten vergeven. Degene die over de gehele reeks het beste heeft gepresteerd, mag zich wereldkampioen triatlon noemen.

De laatste wedstrijd van het seizoen staat bekend als de grand final. Daar zijn voor de deelnemers extra punten te verdienen.

Bij de WTC Series worden afwisselend de standaardafstand (ook wel de olympische afstand) en de sprint afgewerkt. De standaard bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, de sprint is van alles de helft. 

Tijdens het Paris 2024 Olympic Test Event, gepland voor 17-20 augustus 2023, zijn ook punten te verdienen voor de ranglijst van de World Triathlon Championship Series van dit jaar. Dit seizoen tellen de beste vier scores plus de Championship Finals in Pontevedra mee voor de Series Rankings.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle