DSC04631

Nieuwe ervaringen op dag vier EYOF: wegwedstrijd wielrenners 'anders dan alle andere'

28 juli 2022
Redactie

De talentvolle sporters van TeamNL zijn weer heel wat ervaringen rijker. Op de vierde dag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) zagen we een groot aantal mooie wedstrijden. Zo stapten de wielrenners voor de tweede keer dit EYOF op hun fiets, was er spanning in het water, kwamen vier judoka's in actie en toonde het badmintonduo zich strijdbaar in hun eerste dubbelpartij.

Voor de wielrenners stond donderdag de wegwedstrijd op het programma. De meisjes beten het spits af, met daarbij drie TeamNL-ers: Megan Arens, Puck Langenbarg en Noï Moes.

Het was een zware race, liet Puck na afloop weten. "We reden twee rondes van ongeveer 35 kilometer. De eerste 6 waren geneutraliseerd, halverwege de afdeling startte de wedstrijd officieel. De eerste ronde verliep op zich rustig. Maar bij de 4 kilometer lange klim na de doorkomst ging een aantal rensters ervandoor. Er ontstonden groepjes en ik zat in de tweede groep. Daarin hielden we goed tempo, maar we kwamen niet meer bij de anderen." Binnen de tweede groep volgde nog een eindsprint. Puck eindigde als 39e, maar was daar een paar uur na de wedstrijd 'nog niet echt tevreden' mee: "Ik baal dat ik niet in de eerste groep zat. Het was mooi geweest als ik vooraan had gezeten en mee had kunnen doen."

Megan lukte het wel om in de eerste groep mee te gaan. Zij kwam als dertiende over de streep. Noï finishte als nummer 50. Alle drie zijn ze een mooie ervaring rijker, want deze race op het EYOF was anders dan alle andere, vertelde Puck. "Het is totaal niet vergelijkbaar. Het gaat hier heel anders. Ook doordat er zoveel internationale deelnemers zijn. Normaal rijden we in Nederland of België. En daar hebben we ook niet zulke bergen als hier. Dus voor de ervaring is dit EYOF zeker goed, we kunnen er veel van meenemen."

Normaal rijden we in Nederland of België. Daar hebben we niet zulke bergen als hier.

Puck Langenbarg

Aan het einde van de middag stapten Michiel Mouris, Senna Remijn en Joeri Schaper op hun fiets voor de rit over bijna 66 kilometer. Senna deed tot het laatste moment voorin mee: hij kwam als zesde binnen. Joeri werd 32e, vlak voor Michiel die 34e werd.

DSC05102
Een prachtig beeld: de wegwedstrijd door de straten van Banská Bystrica

Zwemmen: mixed team en individuele races

Angelina focuste zich vandaag op het onderdeel met het mixed team en de finale van de 200m vrij, waarvoor ze zich woensdagavond met glans plaatste. In de finale wist ze een nog snellere tijd neer te zetten, waarmee ze opnieuw haar eigen Nederlands record junioren verbeterde. Angelina greep nét naast het podium, ze kwam slechts 16/100 tekort.

Collin van der Hoff begon zijn dag met plaatsing voor de halve finale van de 100m school. Daarin greep hij donderdagavond met een zesde plek net naast kwalificatie voor de finale. Wel verbeterde hij zijn tijd ten opzichte van zijn kwalificatierace in de ochtend.

DSC05343
Collin geeft alles

Angelina en Collin maakten beiden deel uit van het mixed team dat uitkwam op de 4x100m. Daan Sonneveld en Hylcke de Beer maakten het team compleet. Het viertal slaagde er helaas niet in om zich te kwalificeren voor de finale.

Vier judoka's in actie

Op de mat kwamen donderdag vier judoka's in actie: Tobias Bosveld (-81kg), Floris den Hartog (-90kg), Annemarijne Ploeger (-70kg) en Mika Leysner (-63kg). Het lukte geen van allen helaas om hun eerste wedstrijd te winnen. Wel kregen Floris en Mika een herkansing. Floris wist de niet te winnen, Mika lukte dat wel. Drie keer op rij zelfs, ook nog allemaal op ippon. Na drie straffen in het daaropvolgende duel zat het er voor Mika op. Ze eindigde als zevende.

Badmintonners overtuigen

Badmintonners Mats Duwel en Flora Wang begonnen donderdag aan het dubbeltoernooi. Hun eerste tegenstander: Azerbeidzjan. Het Nederlandse duo speelde een sterke wedstrijd en won overtuigend met 21-8 en 21-9. Daardoor zien we Mats en Flora vrijdagochtend terug in de achtste finales. Griekenland is daarin de tegenstander.

Gerelateerde artikelen

Toon alle