Yorick de groot.jpg
Overig

Beach Pro Tour Challenge

  • 20 juli t/m 23 juli 2023
  • Vanaf 15:00
  • Edmonton
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 20 tot en met 23 juli is het Beach Pro Tour Challenge-beachvolleybaltoernooi van Edmonton in Canada. Het is het zesde Challenge-toernooi van het Volleyball World Beach Pro Tour-seizoen 2023. 

TeamNL bestaat uit:

  • Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
  • Stefan Boermans en Yorick De Groot
  • Steven van de Velde en Matthew Immers


Drie geplaatste teams

TeamNL doet niet mee aan het vrouwentoernooi. Wel hebben de drie beste Nederlandse mannenteams de Atlantische Oceaan overgestoken om ons land in Canada te vertegenwoordigen. 

Met drie teams in het hoofdtoernooi, en allemaal geplaatst in de top vijf van het evenement, heeft TeamNL een uitstekende kans om dit seizoen in Canada aan het medailletotaal te werken.

Aan het hoofd van de Nederlandse ploeg in Edmonton staan veteranen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De wereldkampioenen van 2013 en de olympische bronzen medaillewinnaars van Rio 2016 zijn als tweede geplaatst in het hoofdtoernooi en gaan op zoek naar hun eerste Beach Pro Tour-medaille in 2023.

Na vorig jaar zilver en brons te hebben behaald in Elite16-evenementen, kwamen de al twaalf jaar samenwerkende Brouwer en Meeuwsen niet verder dan de vijfde plaats, een resultaat dat ze in 2023 al drie keer behaalden in de vijf toernooien die dit seizoen werden gespeeld.

De zilveren medaillewinnaars van het EK 2021, Stefan Boermans en Yorick De Groot, zijn tot nu toe het meest succesvolle Nederlandse team van het seizoen. De twee, die hun samenwerking aan het begin van het seizoen hervatten nadat De Groot hersteld was van een ernstige rugblessure, pakten zilver bij de La Paz Challenge. Een week later kwamen ze opnieuw in de halve finale en eindigden ze als vierde bij de Tepic Elite16. Ze zijn als derde geplaatst in de Edmonton Challenge.

Als vijfde geplaatst zijn Steven van de Velde en Matthew Immers. Tijdens het seizoen 2023 maakte het duo van hun tijdelijk partnerschap een permanente samenwerking. De twee waren eind april heel dicht bij het winnen van hun eerste medaille samen, toen ze vierde werden bij de Uberlandia Elite 16.

Foto: Yorick de Groot.

Katja Stam Raisa Schoon OKT 2021 BSR AGENCY 1200X800

De Olympische Spelen in Parijs komen snel dichterbij. Voor veel sporten is dit de periode om je te kwalificeren. Maar de route naar Parijs kan best ingewikkeld zijn. Hoe zit het voor onze beachvolleyballers?

Opzet World Tour

Het beachvolleybalseizoen kent een nieuwe opzet, de World Tour heet nu de Pro Tour en is opgesplitst in drie niveau's: de Elite 16 Tour, de Challenge Tour en de Future Tour.

De Elite 16 is het hoogste niveau, waarin de beste zestien teams bij de mannen en de vrouwen uitkomen. De Challenge Tour voedt de Elite 16 Tour, aan deze toernooien doen 24 teams mee die de punten verzamelen op basis waarvan de Elite 16-toernooien worden ingedeeld.


De Futurecompetitie vervult dezelfde rol maar dan ten opzichte van de Challenge Tour. Aan het eind van het seizoen spelen de tien beste teams de Finals.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen