Schoon en Stam OS 2020 ORANGE PICTURES.jpg
Overig

Beach Pro Tour Elite 16

  • 22 maart t/m 26 maart 2023
  • Vanaf 17:00
  • Tepic
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 22 tot en met 26 maart is het Beach Pro Tour Elite 16-beachvolleybaltoernooi in het Mexicaanse Tepic. TeamNl is aanwezig met vier duo's, waar van er twee zich donderdag moeten kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De andere koppels zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat vrijdag begint.

TeamNL bestaat uit:

Vrouwen: 

Katja Stam en Raïsa Schoon: hoofdtoernooi

Mannen:

Ruben Penninga en Matthew Immers: kwalificatie
Stefan Boermans en Yorick de Groot: kwalificatie
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen: hoofdtoernooi

De Beach Pro Tour is belangrijk om punten te verzamelen voor de wereldranglijst. Op basis van die ranking kunnen de beachvolleyballers zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Lees er hier meer over.

Foto: Katja en Raïsa op de Olympische Spelen (BSR Agency)

Opzet World Tour

Het beachvolleybalseizoen kent een nieuwe opzet, de World Tour heet nu de Pro Tour en is opgesplitst in drie levels: de Elite 16 Tour, de Challenge Tour en de Future Tour.

De Elite 16 is het hoogste niveau, waarin de beste zestien teams bij de mannen en de vrouwen uitkomen. De Challenge Tour voedt de Elite 16 Tour, aan deze toernooien doen 24 teams mee die de punten verzamelen op basis waarvan de Elite 16-toernooien worden ingedeeld.


De Futurecompetitie vervult dezelfde rol maar dan ten opzichte van de Challenge Tour. Aan het eind van het seizoen spelen de tien beste teams de Finals.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle