Dani Baijens EK 2022 ORANGE_PICTURES.jpg
EK-kwalificatie

EK-kwalificatie: België-Nederland

  • 26 april t/m 26 april 2023
  • Vanaf 20:10
  • Hasselt
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 26 april nemen de handbalmannen het in de strijd om EK-kwalificatie in Hasselt op tegen België.

TeamNL bestaat uit:

Dani Baijens, Samir Benghanem, Thomas Houtepen, Tom Jansen, Lars Kooij, Evert Kooijman, Evan de Lange, Bart Ravensbergen, Bobby Schagen, Robin Schoenaker, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast, Luc Steins, Rutger ten Velde, Arjan Versteijnen, Niels Versteijnen, Donny Vink.

Nipte overwinning
De handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson startte de kwalificatiereeks voor het EK 2024 met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).In maart deed Nederland uitstekende zaken door in totaal drie punten te pakken tegen topland Kroatië. De eerste wedstrijd werd met 32-27 gewonnen. Het tweede treffen leverde een gelijkspel op: 25-25.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle