Luc Steins Wk 22 Bron NHV 750X500
EK-kwalificatie

EK-kwalificatie: Nederland-Kroatië

  • 8 maart t/m 8 maart 2023
  • Vanaf 19:30
  • Eindhoven
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op woensdag 8 maart nemen de handbalmannen het in de strijd om EK-kwalificatie op tegen Kroatië. Deze wedstrijd wordt in Eindhoven gespeeld.

TeamNL bestaat uit:

Dani Baijens, Jeromy van der Ban, Samir Benghanem, Ids Eussen, Kaj Geenen, Thomas Houtepen, Tom Jansen, René de Knegt, Lars Kooij, Evert Kooijman, Evan de Lange, Bart Ravensbergen, Bobby Schagen, Rob Schmeits, Robin Schoenaker, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast, Luc Steins, Rutger ten Velde, Arjan Versteijnen, Niels Versteijnen, Donny Vink.

Nipte overwinning
Het EK is van 10 tot en met 28 januari 2024 in Duitsland. Nederland is voor de kwalificatie ingedeeld in groep 5, samen met België, Griekenland en Kroatië. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal doen er 24 landen mee aan het toernooi. 

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK2024 begonnen met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28. De meest recente ontmoeting met Kroatië dateert uit 26 januari 2022. Op het EK hielden beide landen elkaar in evenwicht (28-28).

Kaarten voor de thuiswedstrijd zijn te koop via de ticketshop

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle