Luuc Van Opzeeland 2022 Sailing Energy 900X600
Europees Kampioenschap

EK windsurfen iQFoil

  • 9 mei t/m 14 mei 2023
  • Vanaf 10:00
  • Patras
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 9 tot en met 14 mei vindt het EK windsurfen in de iQFoil-klasse plaats in het Griekse Patras. Deze windsurfdiscipline, waarbij de windsurfers over het water vliegen, is bij de Olympische Spelen in Parijs de opvolger van de RS:X-plank.

TeamNL bestaat uit:

Mannen: Kiran Badloe, Luuc van Opzeeland, Huig-Jan Tak, Max Castelein, Joost Vink, Hidde van der Meer, Matthieu Koops en Amado Vrieswijk.

Vrouwen: Lilian de Geus en Sara Wennekes

Over het EK

TeamNL neemt deel met een brede selectie. De bekendste sporters zijn Kiran Badloe, Luuc van Opzeeland en Huig-Jan Tak, bij de mannen en Lilian de Geus bij de vrouwen. Dit EK telt mee als kwalificatie voor het olympische testevent in Marseille, in juli van dit jaar, en het WK in Den Haag van 10-20 augustus 2023.

Joost Vink, Max Castelein en Hidde van der Meer nemen ook deel en worden begeleid door coach Matthieu Koops. Ook Amado Vrieswijk is van de partij en Sara Wennekes bij de vrouwen.

Het evenement bestaat uit een openingsserie, die weer bestaat uit een of meer van de volgende soorten races: Course Racing, Sprint Slalom en Marathon. De openingsserie wordt gevaren in verschillende groepen, tijdens de ‘Qualifying Series’. Halverwege het evenement wordt de vloot op basis van resultaten ingedeeld in een ‘gold’, ‘silver’ en ‘brons fleet’. Het evenement eindigt met een Medalrace series op zondag 14 mei.

Foto: Luuc van Opzeeland (Sailing Energy).

Lees hier een uitgebreid interview met Lilian

Na een pittig jaar geeft het foilen Lilian de Geus een extra 'boost'

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle