Bart Lambriex en Floris Van de Werken (foto Sander van der Borch).jpg
Europees Kampioenschap

EK 49er en 49erFX

  • 7 mei t/m 12 mei 2024
  • Vanaf 10:00
  • La Grande Motte
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 7 tot en met 12 mei 2024 worden in La Grande Motte, Frankrijk, de Europese kampioenschappen voor 49er en 49erFX gehouden. Namens TeamNL doen drie teams mee bij de mannen skiffzeilers. De vrouwen in de 49erFX zien af van deze krachtmeting.

TeamNL bestaat uit: 

  • Robbert Huisman en Jorn Swart
  • Bart Lambriex en Floris van de Werken
  • Wiebrand de Vos en Corne Janssen
  • Olaf Ganzevles en Stijn Gast


Tegelijkertijd wordt in de Franse plaats ook het wereldkampioenschap in de Nacra17 gehouden. Lees er hier alles over.

Skiffteams
Op het EK bij de mannen zijn meer dan 70 skiffteams ingeschreven, waaronder drie namens TeamNL. Dat zijn Bart Lambriex en Floris van de Werken, Robert Huisman en Jorn Swart en Wiebrand de Vos en Stijn Gast.

Bart Lambriex en Floris van de Werken eindigden dit voorjaar als tweede op het WK 49er in Lanzarote. Met de zilveren medaille waren de drievoudig wereldkampioenen achteraf tevreden. Het goud ging naar het Franse team van Erwan Fischer en Clément Pequin. Met die titel in Lanzarote pakten de Fransen het olympische ticket voor hun land en zijn ze ook een van de favorieten voor deze Europese titel.

Lambriex en Van de Werken hebben in de 49er al drie wereldtitels gewonnen en eerder dit seizoen zijn ze tweede geworden op het WK.

"We hebben net een weekje rust gehad," legt Bart Lambriex uit. "Voor dit EK zitten we in een klein plaatsje ten westen van Marseille. We verwachten een goed windje de eerste twee dagen en dan lijkt het de rest van de week wat lichter te worden. Ons plan is dat we onze race routines zodanig inslijpen, dat die automatisch gaan tijdens de Spelen straks. Onze sportieve doelstelling maakt om die reden niet zo heel veel uit. Als we ons niveau halen, dan zijn we daar blij mee.”

Van de 70 ingeschreven teams in de 49er skiff-vloot hebben er elf een ticket voor Marseille: dat zijn de Australische, Canadese, Kroatische, Franse, Britse, Ierse, Nederlandse, Nieuw-Zeelandse, Zwitserse, Uruguayaanse en Amerikaanse teams.

Foto: Bart Lambriex en Floris van de Werken (Sailing Energy).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle