Laila van der Meer Bjarne Bouwer Medemblik 2021.jpg (1)
Wereldkampioenschap

WK Nacra17

  • 7 mei t/m 12 mei 2024
  • Vanaf 10:00
  • La Grande Motte
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 7 tot en met 12 mei 2024 wordt in La Grande Motte, Frankrijk, het wereldkampioenschap Nacra17 gehouden. Bekijk hier de Nederlandse deelnemers.

TeamNL bestaat uit: 

  • Puck van der Veen en Wouter van Rooijen
  • Willemijn Offerman en Scipio Houtman
  • Laila van der Meer en Bjarne Brouwer


Tegelijkertijd worden in La Grande Motte ook de EK voor mannen en vrouwen in de olympische 49er en 49erFX klasse gehouden. Lees er hier meer over.

Geplaatst voor deelname
Voor het Wereldkampioenschap in de Nacra 17 klasse zijn 47 teams ingeschreven, waaronder 18 van de 19 geplaatste olympische deelnemers.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer hebben zich namens Nederland al geplaatst voor deelname aan de Olympische Spelen in deze mixed multihull discipline. Op dit WK kunnen ze nog kostbare ervaring opdoen in aanloop naar hun olympische debuut.

Van der Meer en Bouwer eindigden in 2023 als vierde op het WK en nemen het op dit WK onder andere op tegen regerend olympisch kampioen en titelverdediger uit Italië, Ruggero Tita en Caterina Banti. 

Naast Van der Meer en Bouwer zijn nog twee teams ingeschreven. Te weten: Willemijn Offerman en Scipio Houtman en Puck van der Veen en Wouter van Rooijen.

Willemijn Offerman en Scipio Houtman zullen dit WK aangrijpen om hun geboekte progressie en goede vorm tijdens de Troféo Sofia, eerder dit jaar, door te zetten. Dit team, dat nu meer dan een jaar samenwerkt, wil graag structureel aansluiting vinden bij de wereldtop.

Foto: Laila van der Meer en Bjarne Brouwer (Sailing Energy).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen