Marrit Steenbergen EK Kb 2021 BSR AGENCY (3)
Overig

Mare Nostrum Tour

  • 13 mei t/m 14 mei 2023
  • Vanaf 10:00
  • Canet en Roussillon
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op weg naar het WK, komende zomer in het Japanse Fukuoka, zijn de meeste TeamNL-zwemmers in mei ‘on tour’. Elf Nederlandse sporters nemen deel aan de bekende Mare Nostrum-wedstrijden in respectievelijk Canet en Roussillon, Barcelona en Monaco.

De Mare Nostrum bestaat uit wedstrijden in Canet en Roussillon (Frankrijk) op 13 en 14 mei, in Barcelona op 17 en 18 mei en in Monaco op 20 en 21 mei.

TeamNL bestaat uit:

Kim Busch, Thom de Boer, Janna van Kooten, Thomas Jansen, Sam van Nunen, Nyls Korstanje, Marrit Steenbergen, Lucas Peters, Maaike de Waard en Stan Pijnenburg, Kira Toussaint.

Flagstaff
Tessa Giele, Arno Kamminga, Silke Holkenborg, Yvo Kroes, Lotte Hosper, Sean Niewold, Imani de Jong, Kenzo Simons en Tes Schouten verblijven de komende weken in het Amerikaanse Flagstaff om daar op hoogte te trainen.

Bondscoach Mark Faber verklaart het tweesporenbeleid als volgt: “We hebben voor iedere individuele sporter de afweging gemaakt welke prikkel – een hoogtestage of internationale wedstrijden op hoog niveau – op dit moment het meeste rendement zou opleveren. De wedstrijden in Zuid-Europa en de hoogtestage in Flagstaff zijn belangrijke bouwstenen in de voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Fukuoka komende zomer.”

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen