Brouwer En Meeuwsen Tokio 2020 ORANGE PICTURES
Overig

Nations Cup (m), voorronde

  • 26 mei t/m 27 mei 2023
  • Vanaf 08:00
  • Israël
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 26 en 27 mei spelen de beachvolleybalmannen van TeamNL een van de voorronden van de CEV Beach Volley Nations Cup 2023 in Israël. Letland, Israël, Schotland, Roemenië zijn de mogelijke tegenstanders. 

Nederlandse deelname:

volgt

Olympische kwalificatie
De Nations Cup is een Europees landentoernooi in beachvolleybal voor mannen en vrouwen en maakt ook deel uit van de olympische kwalificatie. Vorig jaar werd de eerste editie gespeeld. De Nederlandse mannen wonnen toen in Oostenrijk brons.

Format

De opzet van de CEV Nations Cup is anders dan reguliere toernooien op de beachvolleybalkalender. De teams spelen niet alleen voor eigen succes, maar ook als landenteam voor de overwinning in een best-of-three.

Het toernooi wordt gespeeld volgens de double elimination format, wat zo veel wil zeggen dat je als verliezer in de eerste ronde nog niet bent uitgeschakeld. Bij een 1-1 na twee wedstrijden volgt een golden match (set), waarbij de landen zelf kunnen kiezen welke teams in die beslissende set worden ingezet.

In het vrouwentoernooi doen in totaal 31 landen mee, verdeeld over drie poules van vijf en vier poules van vier landen.

Bij de mannen dingen 35 landen naar de titel. Net als bij de vrouwen gaat ook hier alleen de winnaar door naar de finaleronde van de Nations Cup.

Via de CEV Nations Cup van dit jaar en die in 2024 kan ook één olympisch ticket worden verdiend.

 

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen