Steve Wijler 2023 60028147 BSR AGENCY
Olympisch kwalificatietoernooi

OKT

  • 14 juni t/m 17 juni 2024
  • Vanaf 10:00
  • Antalya
Terug naar het overzicht

Van 14 tot en met 17 juni is het Final Quota Toernooi handboogschieten in Antalya. Hier zijn startbewijzen voor de Olympische Spelen te verdienen, zowel voor teams als individuen. Deelname vervalt als er al tickets zijn behaald tijdens de EK in Essen, zoals bij onze vrouwen.

TeamNL bestaat uit:

volgt

Olympisch succes
Met de Olympische Spelen in aantocht staat voor TeamNL Handboog alles in het teken van het behalen van olympisch succes. Op de Spelen zijn er mogelijkheden om in vijf evenementen medailles te behalen: individueel, teams, mixed.

Eerst moeten de schutters van TeamNL echter nog tickets voor de Spelen behalen. Daarvoor zijn er nog alle kansen. Daarvoor geldt de volgende procedure: 

Europees Quota Toernooi: 5 - 7 mei 2024, Essen (Duitsland).
Individuele startbewijzen voor de top 3 bij zowel de mannen als de vrouwen.

Europees Kampioenschap: 8 - 12 mei 2024, Essen (Duitsland).
De Europees Kampioenen bij de teams heren en dames pakken een teamticket (en dus drie individuele startbewijzen). Mochten reeds gekwalificeerde landen het ticket pakken, gaat het startbewijs naar het eerstvolgende land.

Final Quota Toernooi: 14 - 17 juni 2024, Antalya (Turkije).
Zowel startbewijzen voor teams als individuen.

Wereldranglijst 24 juni 2024.
De laatste tickets gaan naar de hoogst genoteerde landen die nog geen tickets hebben voor de Spelen.

In totaal kunnen 128 handboogschutters zich plaatsen voor de Olympische Spelen, 64 mannen en 64 vrouwen. Elk land mag maximaal 6 deelnemers afvaardigen, drie mannen en drie vrouwen.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen