Britt Bongaerts WK 2022 BSR AGENCY
Overig

Volleyball Nations League

  • 12 juni t/m 16 juni 2024
  • Vanaf 08:30
  • Fukuoka
Terug naar het overzicht

Onze volleybalsters doen ook dit jaar weer mee aan de Volleyball Nations League. Van 12 tot en met 16 juni is de derde speelronde in  Fukuoka.

TeamNL bestaat uit (longlist):

Kirsten Knip, Fleur Savelkoel, Hester Jasper, Celeste Plak, Jolien Knollema, Susan Schut, Juliët Lohuis, Pippa Molenaar, Sarah van Aalen, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole van de Vosse, Laura Dijkema, Indy Baijens, Iris Vos, Marrit Jasper, Nika Daalderop, Britte Stuut, Romy Brokking, Eline Timmerman, Sanne Konijnenberg, Florien Reesink, Elles Dambrink, Iris Scholten, Hyke Lyklema, Suus Gerritsen, Jet Kok, Laura Overwater, Marije ten Brinke, Nova Marring.

In mei en juni spelen de TeamNL Volleybaldames twaalf belangrijke wedstrijden in de race om een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Op dit moment bezet TeamNL de tiende plek op de wereldranking, wat recht geeft op het felbegeerde ticket voor de Olympische Spelen. Voor de TeamNL Volleybaldames is het belangrijk dat ze op deze ranking in ieder geval boven Canada (plek 11) en Duitsland (plek 12) blijven staan.

De Nederlandse vrouwen startten in Antalya (Turkije), spelen vervolgens in Macau (CHN) en eindigen de groepsfase in het Japanse Fukuoka.

Programma TeamNL:

Datum Ned. tijd
Wedstrijd Locatie
14 van 16:00 uur Bulgarije - Nederland Antalya
16 van 19:00 uur Nederland - Turkije Antalya
18 van 13:00 uur Polen - Nederland Antalya
19 van 13:00 uur Duitsland - Nederland Antalya
29 van 13:30 uur Nederland - China Macau
30 van 13:30 uur Brazilië - Nederland Macau
31 van 10:00 uur Nederland - Dom. Republiek Macau
2 juni 06:30 uur Frankrijk - Nederland Kanton Mavau
12 juni 08:30 uur Nederland - Servië Fukuoka
13 juni 05:00 uur Nederland - VS Fukuoka
14 juni 08:30 uur Canada - Nederland Fukuoka
16 juni 04:30 uur Nederland - Zuid-Korea Fukuoka


Na de poulefase volgen de Volleyball Nations League Finals: de beste acht landen (per gender) plaatsen zich voor deze eindstrijd. De wedstrijden in deze Finals tellen niet meer mee voor de Olympische kwalificatie, na de poulefase is dus bekend welke landen zich in Parijs mogen melden. (
Bron: Nevobo).

Alle wedstrijden worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

Foto: Britt Bongaerts (BSR Agency).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen