Steve Wijler 2023 60028147 BSR AGENCY
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 23 april t/m 28 april 2024
  • Vanaf 10:00
  • Shanghai
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 23 tot en met 28 april vindt de wereldbekerwedstrijd handboogschieten van Shanghai plaats, met de onderdelen recurve en compound.

TeamNL bestaat uit:

volgt

Olympisch succes
Met de Olympische Spelen in aantocht staat voor TeamNL handboog alles in het teken van het behalen van olympisch succes. Op de Spelen zijn er mogelijkheden om in vijf evenementen medailles te behalen: individueel, teams, mixed. Eerst moeten de schutters van TeamNL zich nog kwalificeren. 

De procedure om startbewijzen te verwerven voor de Olympische Spelen ziet er voor TeamNL Handboog anders uit dan voorgaande keren. Waar eerst het zwaartepunt lag op presteren tijdens de wereldkampioenschappen in een pré-olympisch jaar, is de procedure voor de Olympische Spelen in Parijs veel verder opgerekt. TeamNL Handboog heeft nog geen startplekken, maar maakt daar nog wel alle kans op.

Omdat de positie op de wereldranglijst zeer bepalend is voor de handboogschutters, is de wedstrijdkalender overvol. Immers, de sporters willen zo veel mogelijk punten behalen voor de wereldranglijst. Daarom doen de sporters van TeamNL mee aan de veel toernooien.

In totaal kunnen 128 handboogschutters zich plaatsen voor de Olympische Spelen, 64 mannen en 64 vrouwen. Elk land mag maximaal 6 deelnemers afvaardigen, drie mannen en drie vrouwen.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen