Luc Steins Wk 22 Bron NHV 750X500
WK-kwalificatie

WK playoff: Nederland-Griekenland

  • 12 mei t/m 12 mei 2024
  • Vanaf 16:00
  • Eindhoven
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De Nederlandse handbalmannen spelen 8 mei in en tegen Griekenland om een plek op het WK in 2025. Op 12 mei is de return in het Indoor-sportcentrum in Eindhoven.

TeamNL bestaat uit:

Volgt

Het land dat het beste resultaat behaalt over twee wedstrijden kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap in Kroatië, Denemarken en Noorwegen, dat van 14 januari tot en met 2 februari 2025 plaatsvindt.

De WK play-off tegen Griekenland wordt gespeeld over twee wedstrijden: een uitwedstrijd op 8 mei en een thuiswedstrijd op 12 mei. Het Indoor-Sportcentrum Eindhoven is het strijdtoneel voor dit mooie affiche. De TeamNL Handbalheren kregen een wildcard voor het afgelopen WK waardoor ze voor het eerst sinds 1961 deelnamen aan een wereldkampioenschap. Op het WK in Polen en Zweden eindigde de ploeg op de veertiende plaats.

De organiserende landen Kroatië, Denemarken en Noorwegen zijn al zeker van deelname aan het WK. De drie beste landen op het EK, met uitzondering van de al geplaatste landen, plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben een direct startbewijs veroverd. (NHV)

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle