Katja Snoeijs BSR_AGENCY blij.jpg
Olympisch kwalificatietoernooi

Nations League Finals (v): finale en om brons

  • 28 februari t/m 28 februari 2024
  • Vanaf 20:30
  • Nederland
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De voetbalsters spelen in de halve finale van de Nations League Finals een uitwedstrijd tegen Spanje. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Duitsland.

De Nederlandse selectie:

Volgt

Olympische Spelen
Nederland strijdt in de Nations League Finals met Spanje en Duitsland om twee tickets voor de Olympische Spelen van komende zomer. Frankrijk is hiervoor als organiserend land automatisch geplaatst. Bij winst in de halve finale is deelname aan de Spelen een feit. Bij verlies is er mogelijk nog een kans op kwalificatie, mits Duitsland de finale ook niet bereikt. In dat geval wordt in de wedstrijd om de derde en vierde plek bepaald wie het laatste ticket ontvangt.

Oranje speelt de tweede wedstrijd, ongeacht winst of verlies in de halve finale, een thuiswedstrijd. De halve finales worden op vrijdag 23 februari gespeeld. De finale en de wedstrijd om de derde en vierde plek worden op woensdag 28 februari gespeeld. Exacte aftraptijden en locaties worden op een later moment bekendgemaakt. (Bron: Ons Oranje)

Voetbalsters Oranje Leeuwinnen 2023 BSR AGENCY 900X600

Vier jaar geleden haalden de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK in Frankrijk. Die prestatie leverde de ploeg van Sarina Wiegman meteen deelname op aan de Olympische Spelen in Tokio. Maar voor Parijs 2024 verloopt het kwalificatietraject heel anders.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen