Stam En Schoon Wk 2023 BSR AGENCY
Wereldkampioenschap

WK beachvolleybal

  • 6 oktober t/m 15 oktober 2023
  • Vanaf 15:00
  • Tlaxcala
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 6 tot en met 15 oktober is het WK beachvolleybal in Mexico. Het wordt afgewerkt in Tlaxcala. De winnaar van het toernooi plaatst zich bovendien rechtstreeks voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Nederlandse deelname:

Mannen: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Matthew Immers/Steven van de Velde, Stefan Boermans/Yorick de Groot

Vrouwen: Katja Stam/Raïsa Schoon


Geplaatst
Aan het WK nemen 48 teams per gender deel, verdeeld over 12 poules. Elk team speelt tegen de andere drie teams in hun poule, waarna de twee beste teams en de beste vier teams die op de derde plaats eindigen doorgaan naar de knock-outfase. De overige acht teams die op de derde plaats eindigen, spelen een lucky loser round van vier wedstrijden. De knock-outfase begint met de ronde van 32, gevolgd door de ronde van 16, kwartfinales, halve finales en de medaillewedstrijden.

Regerend wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum zijn als eerste geplaatst voor het WK. Op plek tien vinden we het eerste koppel van TeamNL. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die in 2013 het WK op hun naam schreven, zijn het hoogst geplaatste Nederlandse duo. Zes plekken lager staan Matthew Immers en Steven van de Velde. Zij zijn in de poulefase ingedeeld bij Brouwer en Meeuwsen; de Nederlandse clash is gepland in de nacht van maandag op dinsdag. Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn als 23ste geplaatst voor het WK. 

Bij de dames wordt Nederland vertegenwoordigd door één koppel: Katja Stam en Raïsa Schoon. De huidige nummer zes van de wereldranglijst is als achtste geplaatst en speelt in Mexico hun tweede WK.

(Bron: Nevobo)

Programma

De poulefase zit erop. Onze sporters gaan door naar ronde 32.

Woensdag 11 oktober
20:00 uur: Brouwer/Meeuwsen vs Chili
21:00 uur: Stam/Schoon vs Spanje

Donderdag 12 oktober
01:00 uur: Immers/Van de Velde vs Oekraïne
02:00 uur: Boermans/De Groot vs Qatar


Nederlandse tijden. Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.tv

Stefan Boermans En Yorick De Groot 1500X1000

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot vormen een perfecte match. Na een hoop blessureleed kunnen ze het vizier nu eindelijk helemaal richten op kwalificatie voor Parijs. Lees hun verhaal:

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen