DSC06831

EYOF afgesloten met laatste disciplines bij judo en turnen

30 juli 2022
Redactie

Op de slotdag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) hebben de talentvolle sporters van TeamNL nog een laatste keer alles gegeven. Bij judo en turnen kwam de ploeg in actie.

Het mixed team-toernooi vormde zaterdag de afsluiter van het judo op dit EYOF. Het Nederlandse team kwam daarbij ontzettend sterk uit de startblokken. Tegen Polen wonnen achtereenvolgens Jochem van Harten, Julie Beurskens, Tobias Bosveld en Jade Ömerköylü hun wedstrijden. Dat deden ze allemaal op ippon. Het bracht Nederland naar de volgende ronde, waarin Italië de tegenstander was. Na nederlagen van Mika Leysner en Joshua de Lange bracht Jade de spanning terug met een overwinning in de golden score. Helaas wist Nederland niet meer langszij te komen: Joës Schell en Nohade Riadi moesten hun meerdere erkennen in hun Italiaanse tegenstanders. Daarmee kwam een einde aan een mooie en leerzame week voor de judoka's van TeamNL.

DSC06518
Jade Ömerköylü

Sprongfinale Amine Abaidi

Vrijdag beleefde turner Amine Abaidi een dag om niet snel te vergeten. Zijn bronzen medaille op het onderdeel vloer motiveerde hem om 24 uur later op de sprong nóg een keer te knallen. En dat deed hij. Met zijn twee sprongen kwam hij in het tussenklassement met 13,866 punten op een tweede plaats. Het bleek uiteindelijk nét niet genoeg voor het podium. Amine eindigde op een vierde plaats. Hij kan met een enorme glimlach richting de sluitingsceremonie zaterdagavond: zijn bronzen medaille, de tweede turnmedaille ooit voor Nederland op het EYOF ooit, pakt niemand hem meer af.

DSC07238
Amine Abaidi kwam nog een laatste keer in actie

Gerelateerde artikelen