Bo Kramer WK 2023 BSR AGENCY
Wereldkampioenschap

WK rolstoelbasketbal finale (v): Nederland-China

  • 20 juni t/m 20 juni 2023
  • Vanaf 12:00
  • Dubai
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 9 tot en met 20 juni worden in Dubai de wereldkampioenschappen rolstoelbasketbal gehouden. Twaalf vrouwen- en zestien mannenteams strijden gedurende twaalf dagen om de wereldtitel. Het evenement zou eerst in november plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege het wereldkampioenschap voetbal dat in dezelfde periode werd afgewerkt in het naburige Qatar.

Onze vrouwen spelen de finale op 20 juni tegen China. De equipe van bondscoach Gertjan van der Linden was zondag net als in de groepsfase te sterk voor de Verenigde Staten en won de halve finale met 72-65, voldoende om  de wereldtitel te kunnen verdedigen.

Bekijk de wedstrijd hier live:

TeamNL bestaat uit:

Jitske Visser (Thuringia Bulls), Saskia Pronk (Rotterdam Basketbal), Ylonne Post (SC Antilope), Ilse Arts (BBC Münsterland), Sylvana van Hees (RBVM), Lindsay Frelink (Sunrise Medical Braves), Cher Korver (SC DeVeDo), Carina de Rooij (Sunrise Braves), Julia van der Sprong (SC DeVeDo), Mariska Beijer (Hannover United), Xena Wimmenhoeve (SC DeVeDo) en Bo Kramer (Loughborough Lightning).

Amy Kaijen en Anouk Taggenbrock blijven met de groep meetrainen in de voorbereiding om wedstrijdfit te blijven, ook met het oog op het Europees kampioenschap in augustus dit jaar in Rotterdam. 

Foto: Bo Kramer (BSR Agency).

Puntensysteem

Het rolstoelbasketbal wordt gespeeld met een puntensysteem, waardoor het voor alle sporters met een beperking toegankelijk is. Afhankelijk van de zwaarte van de beperking krijgen de spelers punten toegewezen, variërend van 1 tot en met 4,5. Een team bestaat uit vijf spelers en de scores van de spelers in het veld mag niet hoger zijn dan 14 punten.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle