Arno Kamminga EQM 2020 ORANGE PICTURES
Overig

Eindhoven Qualification Meet

  • 6 april t/m 9 april 2023
  • Vanaf 10:00
  • Eindhoven
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is van 6 tot en met 9 april 2023 het toneel van de Eindhoven Qualification Meet (EQM). 

TeamNL bestaat uit:

volgt

Tal van topzwemmers uit binnen- en buitenland gaan in Brabant op jacht naar tickets voor de WK’s langebaan in Fukuoka, Japan (14-30 juli 2023) en Doha, Qatar (2-18 februari 2024) en het WK parazwemmen in Manchester, Groot-Brittannië (31 juli-6 augustus 2023). Ook kunnen er in Eindhoven al limieten voor de Olympische Spelen van Parijs worden gezwommen.

Naast verschillende deelnemers uit andere landen verschijnen vrijwel alle Nederlandse toppers een of meerdere keren op het startblok in Eindhoven. Zo gaat bijvoorbeeld Marrit Steenbergen in haar ‘thuisbad’ te water. Voor de WK’s in Fukuoka en Doha heeft ze al verschillende limieten gehaald, maar de 23-jarige Friezin wil uiteraard ook graag onder de richttijden voor de Spelen duiken.

Dat laatste deden Kenzo Simons (50 vrij), Arno Kamminga (200 school) en Tes Schouten (100 en 200 school) onlangs al bij internationale wedstrijden in Marseille. Kamminga, op de Spelen van Tokio winnaar van een zilveren medaille op de 100 en 200 meter schoolslag, is na een lange periode van fysieke tegenslag duidelijk op de weg terug en ook de prestaties van Tes Schouten spreken tot de verbeelding.

Para-zwemmers
Naast alle (potentiële) olympische toppers komen tevens de Paralympische zwemmers in Eindhoven in actie. Zij kunnen bij de EQM nog geen limieten voor Parijs 2024 halen, maar wel voor het WK komende zomer in Manchester. Dat TeamNL onder leiding van bondscoach Bram Dekker daar weer op nagenoeg alle afstanden mee gaat doen om de podiumplaatsen, is geen loze belofte gezien het aantal medailles dat de Nederlandse parazwemmers van de Spelen van Tokio (17) en het WK 2022 in Madeira (21) mee naar huis namen.

Bekende Paralympische topzwemmers als Rogier Dorsman, Lisa Kruger, Liesette Bruinsma, Bas Takken, Thomas van Wanrooij, Florianne Bultje en Chantalle Zijderveld hebben al limieten voor Manchester gezwommen, maar er zijn bij de EQM ook voor hen en hun teamgenoten nog verschillende startbewijzen te verdienen.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen